Changes

To be translated

Kankercellen in het hoofd Vaders of moeders met een hersentumor of kankercellen in het hoofd veranderen soms van gedrag. Ze worden soms zomaar heel erg boos, zeggen dingen waar je niets van begrijpt of weten opeens je naam niet meer. Dat is hartstikke verdrietig. Is er iemand die je hier een beetje bij kan helpen? Een oom of tante bijvoorbeeld of de buurvrouw of opa of oma. Kijk ook nog even bij ‘Wat helpt’ of misschien heb jij een veel beter idee en kun je ons dat mailen.

Op de bank hangen Van kanker word je moe. Jijzelf, maar ook je vader of moeder. Van al dat geren naar het ziekenhuis, van de medicijnen, van de bestraling, van alle piekergedachten. Een vader of moeder met kanker zal dus vaker op de bank hangen dan een gezonde vader of moeder. Meestal gaat dat na een tijdje weer over, maar het kan ook zijn dat jouw vader of moeder nog heel lang moe blijft.

Samen leuke dingen doen Tijdens de behandeling zal je vader of moeder minder vaak mee kunnen naar school of een sportwedstrijd. Dat wil niet zeggen dat er niets meer kan. Als je je eigen kamer opruimt, je eigen bed opmaakt of de tafel afruimt kan vader of moeder even uitrusten en kun je misschien toch nog samen leuke dingen doen.

005-9-13-veranderingen